Comune di Isili

Pubblicata il 28/04/2022

📌 28 aprile
Sa die de sa Sardigna
👉 Sa die de sa Sardigna è la festa del popolo sardo che ricorda i cosiddetti "Vespri Sardi", l'insurrezione popolare del 28 aprile 1794 con il quale si allontanarono da Cagliari i Piemontesi e il viceré Balbiano in seguito al rifiuto del governo torinese di soddisfare le richieste dell'isola titolare del Regno di Sardegna.
🟢 Per celebrare questa giornata di festa il Comune e la Biblioteca Comunale di Isili hanno allestito nella piazza San Giuseppe uno scaffale tematico con alcune interessanti proposte di lettura 📚📖
🤗 Vi aspettiamo!
📌 28 abrili
Sa die de sa Sardigna
👉 Sa die de sa Sardigna est sa festa de su pòpulu sardu chi arregordat sa rebellia populari, in italianu “Vespri Sardi”, de su 28 de abrili de su 1794, candu is sardus nc’iant bogau de Casteddu a is Piemontesus e a su visurrei Balbiano a pustis chi su guvernu torinesu iat arrefudau de cumpriri is abbisòngius de s’ìsula chi fuat titulari de su Rénniu de Sardigna.
🟢 Po afestai custa dia su Comunu e sa Biblioteca Comunali de Ìsili ant aprontau in pratza de Santu Giusepi unu scafali temàticu cun unas cantu propostas de letura 📚📖
🤗 S’abetaus!
❤️ Bona Die de sa Sardigna a totus!

Facebook Twitter
torna all'inizio del contenuto